Trenerji in sodelavci kampa

Na odbojkarskem kampu Tineta Urnauta 2022 bodo za udeležence skrbeli vrhunski trenerji in trenerke in izkušene vzgojiteljice in organizatorji.

TRENERJI

Adolf Urnaut, strokovni vodja kampa, profesor športne vzgoje, nekdanji vrhunski odbojkar in kapetan reprezentance Jugoslavije (320 nastopov), trener (vodil je ekipe na Hrvaškem: OK Rijeka, OK Kvarner, v Italiji: OK Bor in v Sloveniji: OK Fužinar, OK Mislinja, OK Prevalje; državno reprezentanco v odbojki sede).

Andrej Urnaut, trener, nekdanji vrhunski odbojkar in kapetan reprezentance Slovenije (70 tekem), član jugoslovanske reprezentance (300 tekem), igral v Sloveniji (OK Fužinar), na Hrvaškem (Ok Rijeka, AOK Mladost Monter Zagreb), v Italiji (Milano, Cuneo), Belgiji (Noliko Maaseik, Lenniko), Franciji (Nica) in Nemčiji (SCC Berlin). Več let je deloval kot trener v Belgiji (Lenniko, Averbode in Sanks Guibertin), Nemčiji (SCC Berlin) in Sloveniji. Trenutno je trener v Avstriji (VC Amstetten).

Barbara Drevenšek, trenerka in vzgojiteljica, profesorica razrednega pouka, ima izkušnje z vodenjem mlajših ekip pri OK Prevalje, je bivša igralka in odbojkarska sodnica.

Gašper Ribič, trener, profesor športne vzgoje, je nekdanji igralec (OK Calcit Kamnik, reprezentanca Slovenije) in trener (ženska in moška ekipe OK Calcit iz Kamnika, pomočnik trenerja v reprezentanci Slovenije, ACH volley in reprezentanci v odbojki sede). V letih 2016 in 2017 je bil izbran za najboljšega trenerja v Sloveniji. Trenutno je pomočnik trenerja moške ekipe OK Calcit Kamnik.

Jelena Ščerbakova, trenerka, je bila odlična igralka, ki je med drugim uspešno nastopala za OK Mladost Zagreb. Ima dolgoletne izkušnje pri treniranju v mlajših kategorijah.

Leonard Barič, trener, je igral na Hrvaškem (OK Rijeka), v BIH (OK Bosna) in Sloveniji (OK Maribor). Je trener ženske ekipe Mladosti iz Zagreba. Bil je trener moških ekip v Sloveniji (OK Fužinar, OK Salonit Anhovo), Franciji (Nica), Avstriji (OK DOB Pliberk), na Hrvaškem (OK Mladost Zagreb, OK Osijek, OK Varaždin, OK Rijeka), v Združenih Arabskih Emiratih in Tuniziji.

Nina Kontrec, trenerka, je odlična igralka dvoranske odbojke in odbojke na mivki ter izkušena trenerka mlajših ekip.

Marko Drevenšek, trener, je bil odličen podajalec, ki je nastopal za OK Fužinar in drugih ekipah na Koroškem in v Avstriji, treniral je ekipo članic OK Prevalje, zdaj pa je trener ekipe v mlajših kategorijah.

Matjaž Urnaut, trener, aktiven igralec in trener v Franciji. Igral je v Sloveniji (OK Fužinar, OK Salonit Anhovo), na Hrvaškem (AOK Mladost Zagreb), v Franciji, Tuniziji in Romuniji. Zaigral je tudi za slovensko izbrano vrsto.

Urška Skarlovnik, trenerka, je bila vrsto let igralka OK Prevalje, zdaj pa je trenerka prve ekipe in mlajših selekcij v klubu. Tekmovala je tudi v odbojki na mivki. Profesorica športne vzgoje svoje bogato odbojkarsko znanje prenaša na mlade generacije. Je odbojkarska sodnica, več let pa je bila aktivna članica strokovnega sveta pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

Zala Logar, trenerka, je igralka dvoranske odbojke in ima izkušnje z vodenjem mlajših ekip.

VZGOJITELJI IN ORGANIZATORJI

Tara Abraham, pedagoška vodja kampa, profesorica razrednega pouka, je igrala odbojko najprej za OK Dravograd in za OK Prevalje, nato pa je bila trenerka mlajših selekcij pri Odbojkarskem klubu Nova KBM Branik, Maribor.

Bojana Manojlović, vzgojiteljica, je igralka OK Prevalje, pred tem pa je igrala za OK Korvolley in OK Mislinja. Vodi najmlajšo ekipo deklic pri OK Prevalje. Je študentka fizioterapije.

Zala Urnaut, vzgojiteljica, je bila več let udeleženka kampa, po zaključku igralske kariere pa se je vključila v izvedbo kampa.

Jana Manojlović, vzgojiteljica, je igralka OK Prevalje, dijakinja športnega oddelka Gimnazije Ravne na Koroškem.

Miro Urnaut, tehnični vodja, je predsednik OK Prevalje, ljubiteljski fotograf, igralec odbojke sede pri IŠD Samorastnik.

Anita Goltnik Urnaut, vodja kampa, nekdanja odbojkarica (OK Fužinar, OK Rijeka, OK Mežica), bivša kapetanka ženske reprezentance v odbojki sede in aktivna igralka IŠD Samorastnik, doktorica znanosti, psihologinja in maserka.